service & support

F&L Publishing failliet

24/11/2017 - F&L Publishing Group uit Nijmegen, uitgever van meer dan 15 bladen, waaronder iCreate Magazine, Koken en Genieten, Gardeners World, Alles over Geschiedenis en Chip Fotomagazine, is door de rechtbank van Gelderland failliet op vrijdag 24 november failliet verklaard. Ongeveer 80 medewerkers zullen waarschijnlijk i op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan.

Oorzaak van het faillissement is de terugloop op de bladenmarkt, aldus curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten uit Nijmegen: "Dat speelt al jaren. Er zijn al diverse reorganisaties geweest, maar die zijn onvoldoende gebleken." De recente cao-afspraak over een salarisverhoging van 1,5 procent, was volgens de curator een extra last voor de Nijmeegse uitgever die voor het tweede jaar verlies maakt.

De curator hoopt nog een overnamekandidaat te vinden. Er zou vanuit verschillende hoeken belangstelling zijn. Hij hoopt alle belanghebbenden voor de kerstdagen meer duidelijkheid te kunnen geven.

De eigenaren Wien Feitz en Paul Lemmens hebben vorige week zelf het faillissement aangevraagd van hun uitgeverij. Schuldeisers zijn drukkerijen, bladenverspreiders en zzp'ers. Meer dan 25 jaar geleden begonnen Feitz en Lemmens met de uitgeverij in Nijmegen.

bron: De Gelderlander


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee