Cookiebeleid

JJ Internet Projects (JJIP, KvK 24315808) is eigenaar en beheerder van de volgende websites: Abonnement.nl, Proefabonnement.nl, Proefabonnement.com, Vakbladen.nl en Thuisstudie.nl. Als u een van onze websites bezoekt, stemt u automatisch in met het gebruik van cookies. Hieronder leggen we uit hoe en welke cookies precies worden ingezet.

Wat is een cookie?

In dit Cookiebeleid wordt uitgelegd wanneer en waarom cookies naar bezoekers van de website (‘we’, ‘wij’, ‘ons’ of ‘onze’) mogen worden verstuurd. Cookies zijn tekstbestanden die een website opslaat op de harde schijf of een ander apparaat waarmee de website wordt bezocht om gegevens bij te houden. Dankzij cookies kunnen we belangrijke informatie onthouden en uw gebruik van de website vergemakkelijken. Een cookie bevat doorgaans de naam van het domein waarvan het cookie afkomstig is, de ‘levensduur’ van het cookie en een willekeurig gegenereerd uniek nummer of een andere waarde. Bepaalde cookies worden op de website gebruikt, ongeacht of u bent aangemeld bij uw account of niet.

Sessiecookies zijn tijdelijke cookies die in het cookiebestand van uw browser bewaard blijven totdat u de website verlaat.

Permanente cookies blijven veel langer in het cookiebestand van uw browser opgeslagen (hoewel de duur afhangt van de levensduur van het specifieke cookie). Wanneer we sessiecookies gebruiken om het totale aantal bezoekers van onze website te tracken, gebruiken we anonieme, verzamelde gegevens (de cookies zelf bevatten geen persoonsgegevens). We kunnen cookies ook gebruiken om uw computer te onthouden en uw online ervaring op u aan te passen als u de website later opnieuw bezoekt. We kunnen in dergelijke gevallen persoonsgegevens koppelen aan een cookiebestand.

Hoe gebruiken wij cookies?

AnalyseWe gebruiken cookies voor het analyseren van gebruikersactiviteit om onze website te verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld cookies gebruiken om totaalpatronen te bekijken, zoals het gemiddelde aantal zoekopdrachten van gebruikers. We kunnen deze analyse gebruiken om te achterhalen hoe we de functionaliteit en de gebruikerservaring van de website kunnen verbeteren.

Voorkeuren en gebruikerservaringWe gebruiken cookies om bepaalde informatie over gebruikers te verzamelen, zoals browsertype, server, taalvoorkeuren en landinstelling, om gebruikersvoorkeuren op onze website op te slaan en uw ervaring consistenter en gemakkelijker te maken. We kunnen bijvoorbeeld uw recente zoekopdrachten opslaan in een cookie zodat we deze zoekopdrachten gemakkelijk kunnen herhalen als u onze website weer bezoekt. Bovendien gebruiken we cookies om u aangemeld te houden als u onze website vaker bezoekt. We kunnen ook uw IP-adres gebruiken om uw geografische locatie te bepalen en u zo te voorzien van de meest relevante zoekresultaten.

MarketingWe gebruiken cookies van externe partners zoals Google en Facebook voor marketingdoeleinden. Dankzij deze cookies kunnen wij u advertenties tonen op andere sites die u bezoekt op internet. JJIP kan ook informatie over uw gedrag op de website delen met externe partijen (waaronder beheerders van externe websites en/of andere socialenetwerksites) om u gerichte advertenties te tonen en andere inhoud die voor u is aangepast. We gebruiken ook cookies voor het programma JJIP Gerichte Advertenties. Voor dit programma gebruiken we cookies om te bepalen welke advertenties gebruikers al hebben gezien en hoe vaak ze een bepaalde advertentie hebben gezien.

Referrals trackenWe gebruiken cookies om gebruikersactiviteiten te koppelen aan de externe website die de gebruiker naar onze website heeft doorverwezen of voor de gebruikersactiviteiten van gebruikers die door JJIP zijn doorverwezen naar een externe website. Deze externe partners ontvangen een beloning voor de activiteiten van de gebruikers die zij doorverwijzen naar onze website of belonen JJIP voor de activiteiten van de gebruikers die naar dergelijke externe websites zijn doorverwezen. Wij delen geen persoonsgegevens of gegevens over de activiteiten van individuele gebruikers met deze partnerentiteiten. We gebruiken ook cookies om gebruikersactiviteiten te koppelen aan de e-mailcampagne die gebruikers naar onze website heeft verwezen.

VeiligheidWe gebruiken cookies om bepaalde soorten cyberaanvallen te beperken en voor fraudebeoordelingen en -onderzoeken.

Prestaties en gebruiksgemakWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat gebruikers een consistente gebruikerservaring hebben en we voeren A/B-tests uit op bepaalde onderdelen van onze website om de aangeboden producten te verbeteren. Bij een A/B-test worden opvolgende bezoekers van eenzelfde pagina, verschillende versies getoond (bijv. met een andere kleur of lettergrootte) om te bepalen welke versie het best werkt.

Zoals de meeste websites gebruiken wij cookies voor allerlei doeleinden ter verbetering van uw online ervaring, voor analyses en marketing, maar we gebruiken cookies op de website met name voor de volgende doeleinden:

Cookies in uw browser beheren

Gebruik de opties in uw webbrowser als u geen cookies wil ontvangen of indien u uw browser wilt instellen om u te informeren wanneer u een cookie ontvangt. U kunt cookies die in de cookiemap van uw browser zijn geïnstalleerd, gemakkelijk verwijderen en beheren door de instructies van de maker van uw browser te volgen.

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB”

Als uw browser niet in deze lijst staat, kunt u de documentatie van uw specifieke browserleverancier raadplegen. U kunt ook de documentatie van uw mobiele apparaat raadplegen voor informatie over het uitschakelen van cookies op uw mobiele apparaat. Als u alle cookies uitschakelt, kunt u wellicht geen gebruik maken van alle functies van deze website.

JJIP maakt gebruik van de AdWords-functies en remarketinglijsten van Google Analytics voor adverteerders in het Display Netwerk. JJIP en Google gebruiken cookies van het eigen domein (zoals de Google Analytics-cookie) en externe cookies (zoals de DoubleClick-cookie) om advertenties te creëren, te optimaliseren en weer te geven op basis van eerdere bezoeken aan onze website. Dit houdt in dat leveranciers, waaronder Google, promotiemateriaal van JJIP weergeven op andere websites die u op internet bezoekt.

U kunt zich afmelden voor Google Analytics voor adverteerders in het Display Netwerk, waaronder AdWords, en aangepaste Google Display Netwerk-advertenties via Beheer van advertentievoorkeuren van Google. Om websitebezoekers meer opties te bieden met betrekking tot het verzamelen van hun gegevens door Google Analytics, heeft Google de Opt-out Browser Add-on ontwikkeld die beschikbaar is via Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Hier kunt u zich afmelden voor de programma’s van Google.

Externe cookies

De volgende tabel met cookies bevat een selectie van externe cookies die op JJIP worden gebruikt. Hoewel we deze lijst regelmatig kunnen bijwerken, moet u zich ervan bewust zijn dat de namen van cookies, pixels en andere technologieën kunnen veranderen.

CookienaamBeschrijvingVervaldatumAfmelden
optimizelyBucketsWordt gebruikt door Optimizely om paginaversies op te slaan die zijn toegewezen aan de gebruikers voor A/B-prestatietests (zorgt ervoor dat de gebruiker een consistente ervaring krijgt)10 jaarAfmelden voor Optimizely
optimizelyEndUserIdWordt gebruikt door Optimizely voor A/B-prestatietests; identificeert een unieke gebruiker10 jaarAfmelden voor Optimizely
_gaWordt door Google Analytics gebruikt om tijdens verschillende browsersessies gebruikersactiviteiten te tracken. Deze cookie kan voor sommige vacatures beperkte demografische gegevens over sollicitanten delen met werkgevers. U weet wanneer deze informatie wordt gedeeld omdat dit expliciet wordt genoemd in het sollicitatieproces.2 jaarAfmelden voor Google Analytics
_galiWordt gebruikt door Google Analytics om bij te houden welke onderdelen een gebruiker op de vorige pagina heeft gebruikt om naar deze pagina te navigerenonmiddellijkAfmelden voor Google Analytics
_utmaWordt gebruikt door Google Analytics om informatie op te slaan over het aantal bezoeken, het eerste bezoek en het meest recente bezoek2 jaarAfmelden voor Google Analytics
_utmbWordt gebruikt door Google Analytics om het tijdstempel vast te leggen van het moment waarop een gebruiker de website bezoekt1 maandAfmelden voor Google Analytics
_utmcWordt gebruikt door Google Analytics om te tracken wanneer de gebruiker de website verlaat1 jaarAfmelden voor Google Analytics
_utmzWordt gebruikt door Google Analytics om te tracken waar de bezoeker vandaan komt1 jaarAfmelden voor Google Analytics

Wijzigingen aan ons cookiebeleid

Van tijd tot tijd kan het voor ons nodig zijn om dit cookiebeleid te wijzigen. Wij raden u aan hier regelmatig terug te keren om te controleren of er wijzigingen zijn.