klantenservice

Wat is de ingangsdatum van mijn abonnement?

Uw abonnement begint op de dag dat u het eerste nummer ontvangt. Zeker bij maandbladen en tijdschriften, die nog minder vaak uitkomen, kan enige tijd zitten tussen de dag waarop uw aanvraag doet en die waarop u het eerste nummer ontvangt. De laatste telt echter voor wat betreft de ingangsdatum van uw abonnement. U heeft altijd recht op het afgesproken aantal nummers.

Het nummer dat in de winkel ligt...

... op de dag van de aanvraag is nooit onderdeel van het abonnement. Als u deze reeds heeft gekocht, hoeft u dus niet bang te zijn voor een dubbel nummer. En als u een abonnement cadeau doet, kunt u dezelfde het nummer in de winkel kopen om los te geven.

Gewenste ingangsdatum

Bij dagbladen kunt u in sommige gevallen bij de aanvraag aangeven wanneer u het abonnement in wilt laten gaan. U kunt dit doen bij het veld “ingangsdatum”, indien dit zichtbaar is.

Voor week- en maandbladen is dit in de regel niet mogelijk. Mocht u een tijdschrift hebben aangevraagd en het is toch makkelijker om deze op een later tijdstip in te laten gaan (bijv. vanwege langdurig verblijf in een ziekenhuis of het buitenland), dan kunt u dit altijd aangegeven bij de uitgever.

Als u geen gewenste ingangsdatum kunt aangeven (of u laat het veld leeg) zal de uitgever het abonnement zo snel mogelijk in laten gaan. Bij kranten is dit tussen 2 dagen en 2 weken. En bij week- en maandbladen tussen respectievelijk 2 weken en 2 maanden.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee