klantenservice

Er is in 1 keer abonnementsgeld voor een jaar afgeschreven. Mag dit?

Bij een doorlopend abonnement mag de uitgever het abonnement na de actieperiode stilzwijgend verlengen en omzetten een abonnement voor 'onbepaalde tijd'. In dit geval is de uitgever in principe gerechtigd om het abonnementsgeld voor een jaar in één keer in te incasseren. Dit betekent echter niet dat u voor een jaar aan dit abonnement vast zit.

Na de verlenging kunt u het abonnement op ieder moment opzeggen met in acht name van de opzegtermijn. Deze is maximaal 3 maanden. En als in dit geval de uitgever te veel abonnementsgeld heeft geïncasseerd, dan is deze verplicht dit naar uw rekening terug te boeken.

Stel, u zegt uw abonnement op direct nadat de initiële actieperiode is verlopen. En de uitgever heeft het abonnement stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd én het abonnementsgeld voor 1 jaar geïncasseerd. Stel dat de opzegtermijn 3 maanden betreft. In dat geval ontvangt u nog de nummers die uitkomen gedurende die 3 maanden. En de uitgever boekt 12-3=9 maanden abonnementsgeld naar u terug.

Let op: Na afloop van de actieperiode geldt in de regel de normale abonnementsprijs. Deze is vrijwel altijd hoger dan de oude actieprijs.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee