klantenservice

Hoe lang moet ik op het eerste nummer wachten?

Levertermijnen

Aanvragen via Abonnement.nl en Proefabonnement.nl worden dezelfde dag doorgegeven richting de uitgever. Niettemin kan het even duren voor het eerste nummer in de bus valt. In het algemeen dient u rekening te houden met de volgende levertijden:

  • Kranten: 3-6 dagen
  • Weekbladen: 3-6 weken
  • Maandbladen: 4-8 weken
  • Kwartaalbladen: 2-4 maanden

Het is mogelijk dat het eerste nummer eerder wordt geleverd. Maar het mag niet lánger duren. Doet het dat toch? Neemt u dan contact op met service@abonnement.nl

Waarom duurt het zo lang?

Een nieuw abonnement start altijd met een nog uit te komen nummer. En de 'verspreidingsdata' staan vast. Met andere woorden, een nieuw nummer wordt altijd op een vooraf geplande datum naar álle abonnees gestuurd. Als nieuwe abonnee gaat u gewoon mee. U krijgt niet, zoals bij online winkelen, een product zo snel mogelijk toegestuurd.

Het kan zelfs zo zijn dat u ook het eerstvolgende nieuwe nummer niet ontvangt als deze wordt verspreid kort na uw aanvraagn. Dit heeft een aantal redenen:

  1. Kranten verwerken nieuwe aanvragen zo snel mogelijk. Maar uitgevers van week- en maandbladen verzamelen vaak eerst meerdere aanvragen en verwerken deze vervolgens in één keer (in batch, bijvoorbeeld 1 keer per week). Dit heeft voordelen voor wat betreft de incasso en de planning van het drukwerk en distributie.

  2. Het drukken en de distributie voor nieuwe abonnementen worden daarnaast veelal pas ingepland als de eerste incasso is gelukt. Nieuwe abonnementen gaan dan pas mee in de daarop volgende editie.

Zeker bij maand- en kwartaalbladen kan het om deze redenen lang(er) duren voor het eerste nummer in de bus valt.

Hoe lang het duurt voor de eerste krant wordt ontvangen, verschilt per uitgever en soms ook per periode (rondom feestdagen kan het bijvoorbeeld langer duren). In sommige gevallen wordt het eerste nummer al binnen enkele dagen verstuurd. In andere gevallen kan het langer duren.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee