klantenservice

Ik ga binnenkort op vakantie. Wat doe ik met mijn krant?

Gaat u binnenkort op vakantie? Of verblijft u om een andere reden tijdelijk op een ander adres in binnen- of buitenland? Kranten hebben hiervoor een vakantieservice. Geeft de data tijdig door aan de uitgever. En voorkom dat ongelezen kranten zich opstapelen in uw brievenbus.

In de meeste gevallen heeft u een keuze uit 2 of meer van de volgende opties
1. de krant op uw vakantieadres in NL laten bezorgen (maar niet op campings e.d. of in hotels);
2. de krant laten bezorgen bij vrienden of familie in NL, terwijl u in het buitenland verblijft;
3. de bezorging van de papieren krant stop zetten.

Uw abonnement loopt in principe altijd gewoon door. En u kunt de krant in binnen- en buitenland altijd digitaal lezen via mobiel, tablet en laptop.

Bekijk hieronder per krant wat precies de mogelijkheden zijn, waar u meer informatie vindt en hoe u uw vakantie kunt doorgeven. De verwerkingstijd verschilt per krant, maar hou rekening met minimaal 1 week.advertentie  

Zijn er voorwaarden en beperkingen?

Volgende beperkingen gelden afhankelijk van de krant:
1. maximaal 90 tot 180 vakantiedagen per kalenderjaar
2. voor minimaal 3 tot 7 aaneengesloten dagen
3. tijdelijke bezorging naar Waddeneilanden is niet mogelijk of met vertraging
4. niet bij digitaal abonnementen (dus als u sowieso geen papieren krant ontvangt)
5. niet bij proefabonnementen

Alle (exacte) voorwaarden vindt u op de vakantieservice-pagina van de desbtreffende krant.

Waar vind ik meer informatie en geef ik een vakantie door?

Klik op uw krant hieronder voor meer informatie en om een vakantie door te geven.

AD - De Telegraaf - de Volkskrant - FD Het Financieele Dagblad - Het Parool - NRC - Trouw

BN DeStem - Brabants Dagblad - De Limburger - Dagblad van het Noorden - De Gelderlander - De Gooi en Eemlander - De Stentor - TC Tubantia -   - Eindhovens Dagblad - Friesch Dagblad - Haarlems Dagblad - IJmuider Courant - Leeuwarder Courant - Leidsch Dagblad - Noordhollands Dagblad - PZC

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht. Wij zijn u graag van dienst.

AD vakantieservice

De vakantieservice van Algemeen Dagblad biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om de krant bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw AD abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

AD Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Telegraaf vakantieservice

MijnMedia is het service portaal van De Telegraaf en verschillende regionale dagbladen. Hier leest u ondermeer dat u de De Telegraaf tijdelijk op een ander adres kan laten bezorgen; ook nu weer alleen binnen NL en niet op campings e.d. maar wel al vanaf 3 dagen en tot maximaal 6 maanden.

De bezorging wijzigt of stopt u tijdelijk door in te loggen onder uw MijnMedia account via onderstaande link. Als u dit account nog niet heeft aangemaakt, kan dit via dezelfde link. Alternatief belt met de klantservice van De Telegraaf via 088-824-8242.

De Telegraaf Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Volkskrant vakantieservice

De vakantieservice van De Volkskrant biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om De Volkskrant bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw De Volkskrant abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

De Volkskrant Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

FD - Het Financieele Dagblad vakantieservice

Bij het FD kunt uw krant tijdelijk stopzetten of laten doorsturen naar een vriend, familie of uw vakantieadres in Nederland. Deze service geldt voor een stop of vakantie van minimaal 5 dagen tot hoogstens 6 weken. Log in op MijnFD om uw voorkeuren voor tijdens de vakantie aan te geven.

FD Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Het Parool vakantieservice

De vakantieservice van Het Parool biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om Het Parool bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw Het Parool abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

Het Parool Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

NRC vakantieservice

Bij NRC kunt u de krant laten bezorgen op uw vakantieadres of bij vrienden of familie in Nederland. U kunt het NRC abonnement echter ook laten onderbreken, waarbij deze voor dezelfde periode wordt verlengd. En tot slot kunt u de krant "doneren" aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Geef uw vakantie en voorkeur aan door via onderstaande in te loggen bij uw NRC account. Als u deze nog niet heeft, kunt u deze hier aanmaken.

NRC Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Trouw vakantieservice

De vakantieservice van Trouw biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om Trouw bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw Trouw abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

Trouw Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

BN DeStem vakantieservice

De vakantieservice van BN DeStem biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om BN DeStem bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw BN DeStem abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

BN DeStem Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Brabants Dagblad vakantieservice

De vakantieservice van Brabants Dagblad biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om Brabants Dagblad bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw Brabants Dagblad abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

BD Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Limburger vakantieservice

Als u op vakantie gaat, kunt u De Limburger kosteloos (1) laten bezorgen op een ander adres in het verspreidingsgebied, (2) doneren aan een goed doel en (3) niet meer laten bezorgen en de krant alleen digitaal verder lezen. Dit geldt voor van vakanties van 7 tot 90 dagen. Hou rekening met een verwerkingstijd van 5 dagen.

Om uw vakantie en voorkeuren aan De Limburger door te geven, logt u in via onderstaande link. (Als u nog geen De Limburger account heeft aangemaakt kunt u dan hier doen).

De Limburger Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Dagblad van het Noorden vakantieservice

U kunt het Dagblad van het Noorden laten doorsturen naar uw vakantieadres of bij vrienden/familie laten bezorgen. Daarnaast kunt u de bezorging tijdelijk onderbreken. Log via onderstaande links in bij persoonlijke omgeving en geef de gewenste wijziging door.

Dagblad van het Noorden Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Gelderlander vakantieservice

De vakantieservice van De Gelderlander biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om De Gelderlander bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw De Gelderlander abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

De Gelderlander Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Gooi- en Eemlander vakantieservice

Als u tijdelijk op een ander (vakantie)adres verblijft, kunt u De Gooi- en Eemlander daar laten bezorgen mits u nog steeds binnen het verspreidingsgebied verblijft (en niet op een camping of in een hotel). Zo niet, dan kan De Gooi- en Eemlander bij iemand anders binnen het verspreidingsgebied worden bezorgd. Of u kunt de bezorging van de papieren krant tijdelijk stopzetten.

Via onderstaande link kunt u uw voorkeur en vakantie direct doorgeven zonder in te loggen. U kunt echter ook inloggen bij uw De Gooi- en Eemlander account en binnen deze persoonlijke omgeving uw abonnement beheren. Geef in beide gevallen uw wensen tenminste 3 dagen voor vertrek door.

De Gooi- en Eemlander Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

De Stentor vakantieservice

De vakantieservice van De Stentor biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om De Stentor bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw De Stentor abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

De Stentor Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

TC Tubantia vakantieservice

De vakantieservice van TC Tubantia biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om TC Tubantia bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw TC Tubantia abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

TC Tubantia Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Eindhovens Dagblad vakantieservice

De vakantieservice van Eindhovens Dagblad biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om Eindhovens Dagblad bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw Eindhovens Dagblad abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

ED Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Friesch Dagblad vakantieservice

Als u op vakantie gaat in het verspreidingsgebied van het Friesch Dagblad kunt u de krant daar laten bezorgen. Om uw vakantie (van minimaal 4 en maximaal 90 dagen) door te geven, logt u in via onderstaande link. Houd rekening met een verwerkingstijd van een week.

Friesch Dagblad Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Haarlems Dagblad vakantieservice

Als u tijdelijk op een ander (vakantie)adres verblijft, kunt u Haarlems Dagblad daar laten bezorgen mits u nog steeds binnen het verspreidingsgebied verblijft (en niet op een camping of in een hotel). Zo niet, dan kan Haarlems Dagblad bij iemand anders binnen het verspreidingsgebied worden bezorgd. Of u kunt de bezorging van de papieren krant tijdelijk stopzetten.

Via onderstaande link kunt u uw vakantie direct doorgeven zonder in te loggen. U kunt echter ook inloggen bij uw Haarlems Dagblad account en binnen deze persoonlijke omgeving uw abonnement beheren. Geef in beide gevallen uw wensen tenminste 3 dagen voor vertrek door.

Haarlems Dagblad Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

IJmuider Courant vakantieservice

Als u tijdelijk op een ander (vakantie)adres verblijft, kunt u IJmuider Courant daar laten bezorgen mits u nog steeds binnen het verspreidingsgebied verblijft (en niet op een camping of in een hotel). Zo niet, dan kan IJmuider Courant bij iemand anders binnen het verspreidingsgebied worden bezorgd. Of u kunt de bezorging van de papieren krant tijdelijk stopzetten.

Via onderstaande link kunt u uw voorkeur en vakantie direct doorgeven zonder in te loggen. U kunt echter ook inloggen bij uw IJmuider Courant account en binnen deze persoonlijke omgeving uw abonnement beheren. Geef in beide gevallen uw wensen tenminste 3 dagen voor vertrek door.

IJmuider Courant Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Leeuwarder Courant vakantieservice

U kunt de Leeuwarder Courant laten doorsturen naar uw vakantieadres of bij vrienden/familie laten bezorgen. Daarnaast kunt u de bezorging tijdelijk onderbreken. Log via onderstaande links in bij persoonlijke omgeving en geef de gewenste wijziging door.

Leeuwarder Courant Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Leidsch Dagbad vakantieservice

Als u tijdelijk op een ander (vakantie)adres verblijft, kunt u Leidsch Dagbad daar laten bezorgen mits u nog steeds binnen het verspreidingsgebied verblijft (en niet op een camping of in een hotel). Zo niet, dan kan Leidsch Dagbad bij iemand anders binnen het verspreidingsgebied worden bezorgd. Of u kunt de bezorging van de papieren krant tijdelijk stopzetten.

Via onderstaande link kunt u uw voorkeur en vakantie direct doorgeven zonder in te loggen. U kunt echter ook inloggen bij uw Leidsch Dagbad account en binnen deze persoonlijke omgeving uw abonnement beheren. Geef in beide gevallen uw wensen tenminste 3 dagen voor vertrek door.

Leidsch Dagbad Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Noordhollands Dagblad vakantieservice

Als u tijdelijk op een ander (vakantie)adres verblijft, kunt u Noordhollands Dagbad daar laten bezorgen mits u nog steeds binnen het verspreidingsgebied verblijft (en niet op een camping of in een hotel). Zo niet, dan kan Noordhollands Dagbad bij iemand anders binnen het verspreidingsgebied worden bezorgd. Of u kunt de bezorging van de papieren krant tijdelijk stopzetten.

Via onderstaande link kunt u uw voorkeur en vakantie direct doorgeven zonder in te loggen. U kunt echter ook inloggen bij uw Noordhollands Dagbad account en binnen deze persoonlijke omgeving uw abonnement beheren. Geef in beide gevallen uw wensen tenminste 3 dagen voor vertrek door.

Noordhollands Dagbad Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

PZC vakantieservice

De vakantieservice van PZC biedt de optie om de bezorging van de papieren krant tijdelijk stop te zetten. Daarnaast kunt u een ander tijdelijk bezorgadres opgeven (alleen in NL en niet op een camping e.d.). U kunt deze optie gebruiken om PZC bijvoorbeeld bij uw buren, vrienden of familie te laten bezorgen.

U kunt de vakantie gewoon online doorgeven door via onderstaande link in te loggen onder uw DPG Media account. Heeft u uw account nog niet aangemaakt, dan kan dit via dezelfde link. U maakt eerst uw account aan en koppelt hierna uw PZC abonnement. Hou rekening met een verwerkingstijd van 7 dagen, een minimale termijn van 7 aaneengesloten dagen en een maximaal aantal vakantiedagen van 90 per jaar.

PZC Vakantieservice | direct vakantie doorgeven

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee