Service

Welkom
Aanmelden  Aanmelden

Wat is de regelgeving rondom (de verlenging) van abonnementen?

Vanaf 1 december 2011 is het in principe niet langer toegestaan voor bedrijven om abonnementen stilzwijgend te verlengen. Dit geldt voor allerlei soorten abonnementen, zoals die voor uw sportschool, telefoon en energieleverancier. In het kort komt het er op neer dat als uw initiële contractperiode (de actieperiode) is afgelopen, en u niet voortijdig heeft opgezegd, u er niet automatisch nog een jaar aan vast zit – zoals voorheen. Als u opzegt na de afgesproken afgesproken periode, moet het bedrijf het abonnement binnen 1 maand opzeggen.

Voor uitgevers en abonnementen op tijdschriften en dagbladen is hierop wel een uitzondering gemaakt. Bij tijdschriften die minder dan 1 keer per maand verschijnen geldt een opzegtermijn van maximaal 3 maanden.

Voor meer informatie kunt u terecht op online overheidsloket Consuwijzer.

Contactgegevens
Voor contactgegevens van de uitgever gaat u naar de aanbiedingenpagina van het tijdschrift of de krant op Abonnement.nl. Alternatief kunt u ook in het zoekveld op deze website de titel invullen. U krijgt dan vanzelf de bijbehorende uitgever te zien. Klik hierop en u heeft de contactgegevens.

Contactgegevens veranderen. Soms zonder dat wij het weten. Dus mocht u er achterkomen dat gegevens verouderd zijn, laat het ons alstublieft weten. Bij voorbaat hartelijk dank!

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee